ହେଙ୍ଗୁ ଏବଂ ଘିଅ ପେଟ କଷ୍ଟ ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ, ଏହାର ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ ରହିଛି। ଘିଅରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ କେ, ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ସହିତ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଭରପୂର ରହିଛି। ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ହେଙ୍ଗୁ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଫାଇବର, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ଆଇରନ୍, କାରୋଟିନ୍, ରାଇବୋଫ୍ଲାଭିନ ଏବଂ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟରେ ଭରପୂର।
ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
ହେଙ୍ଗୁ ଏବଂ ଘିଅକୁ ଏକାଠି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୁଏ। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଏକାଠି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ ମଜବୁତ ହୁଏ। ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହେଉଛି ହେଙ୍ଗୁ ଏବଂ ଘିଅ। ଏହାକୁ ଏକାଠି ଗ୍ରହଣ କରିବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ କଷ୍ଟ ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ ଘିଅ। ହାଡକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିବା ପାଇଁ ହେଙ୍ଗୁ ଏବଂ ଘିଅକୁ ଏକାଠି ଗ୍ରହଣ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ।
ଘିଅରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ହାଡକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଏହା ହାଡ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ। ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ ମଧ୍ୟ ହୋଇଥାଏ। ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧାରୁ ମଧ୍ୟ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ ଘିଅ ଓ ହେଙ୍ଗୁ। ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ଘିଅକୁ ଓ ହେଙ୍ଗୁକୁ ଏକାଠି ମିଶାଇ ଖାଆନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରହିଛି, ଯାହା ମସ୍ତିଷ୍କର ରକ୍ତବାହୀକୁ ଶାନ୍ତ କରିଥାଏ ଏବଂ ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧାରେ ଆରାମ ଦେଇଥାଏ।